Axele vietii

Ne imaginam existenta pe acest pamant in fel si chip, ne punem intrebari diverse despre scopul si rolul nostru in aceasta dimensiune, despre “misiunea” pe care o avem. Daca o avem…

Iar eu cred ca o avem, intrucat ar fi mult prea simplu sa venim pe pamant doar pentru a pleca dupa un timp, fara niciun fel de alta ratiune. Universul este atat de complex si de perfect, incat aceasta varianta nu doar ca nu pare reala, insa imi si displace profund.

Asadar, sa ne jucam cu imaginatia. Ce-ar fi daca ti-ai vedea viata sub forma unui grafic matematic, cu doua axe: una orizontala si una verticala.

Sa presupunem ca pe axa orizontala se afla viata ta, pornita de la momentul zero al nasterii si continuand pana spre ziua de azi (si care se va prelungi in continuare, pana la momentul sfarsitului). Ai pe ea tot ceea ce ti se intampla zi de zi, de la momentele semnificative pana la cele banale, de la marile reusite pana la dureroasele esecuri.

Pe de alta parte, exista si o axa verticala. Este infinita si pe ea se afla diferitele noastre niveluri de dezvoltare spirituala, de inaltare a Sinelui nostru. Practic, acolo se afla intreaga noastra forta divina, cea care ne duce dincolo de realitatea perceptibilă in mod curent.

Punctul de intalnire al celor doua niveluri de existenta ESTI TU! Da, TU cel de astazi. Doar o scurta constientizare te va face sa realizezi ca, din tot ceea ce am spus pana acum rezulta ca nivelul de crestere al punctului care te reprezinta, este dat de valoarea verticalei. Altfel spus, cu cat ea este mai ridicata, cu atat calitatea orizontalei este mai buna si TU ESTI mai INALT!

Asadar, paseste cu incredere pe calea infinita a verticalei vietii tale. INDRAZNESTE, FII TU!

Psiholog Eduard Bucuresteanu,

Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar