Copil abandonat vs munca in strainatate a parintilor

“Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea…” – Nicolae Iorga

Zilele de vacanta vor readuce acasa foarte multi romani care lucreaza in strainatate. Oameni plecati catre alte meleaguri din dorinta de a avea un trai mai bun. Ei si familiile lor.

Ei bine, cand spunem familiile lor, aici vom include si copiii. Din pacate, nu toti parintii au posibilitatea de a-i lua pe copii cu ei in strainatate si, de cele mai multe ori, ii lasa acasa in griija bunicilor sau altor rude.

“Tati si mami pleaca sa munceasca pentru a casitiga mai multi bani, ca tie sa iti fie bine, ca tu sa ai tot ce-ti trebuie”, este sloganul pe care-l aud cel mai des. GRESIT!!!

Este una din cele mai mari erori de abordare si de asumare (sau neasumare) a rolului de parinte plecat “afara”. Inoculand in mintea copilului ideea ca “pentru tine am plecat la munca in strainatate”, nu faceti altceva decat sa dezvoltati un sentiment de vinovatie in propriul copil. Asadar, ca sa conchidem, NU SPUNETI COPILULUI CA PENTRU EL MUNCITI IN STRAINATATE!

Banul nu poate substitui lipsa parintelui, iar multumirea materiala nu umple golul afectiv. Pentru a se dezvolta sanatos din punct de vedere afectiv, copilul are nevoie nu doar de a i se spune sau a i se lua, ci si de a vedea modelul parental.

Psiholog Clinician Eduard Bucuresteanu,

Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar