Dumnezeu … ne vrea!

Despică  o bucată de  lemn  şi  Eu sunt acoloRidică  o  piatră  şi  Ma vei găsi acolo“, spune Iisus in Evanghelia după Toma

Nu stiu sa fi existat vreo piesa, cel putin in istoria recenta a muzicii autohtone, care sa fi generat atata polemica precum recenta “Despre smerenie” a celor de la Taxi. După ce ne-am separat iremediabil in “oameni de dreapta” vs “oameni de stanga”, pensionari vs angajati, bugetari vs mediul privat, etc., am mai gasit un prilej de dezbinare: Dumnezeu ne vrea in lemn si spatii mici sau in caramida si intindere ampla?

Raspunsul ne este dat chiar de Domnul Hristos in Evanghelia după Toma, atunci cand spune „Despică o bucată de lemn şi Eu sunt acoloRidică o piatră şi Ma vei găsi acolo“. Ce-nseamna asta? In primul rand ca Dumnezeu… NE VREA! Si ne vrea atat in spatii mari, cat si in spatii mici, insa avand inima curata si smerita.

Altfel, totul nu e decat o strategie reusita de marketing a trupei Taxi, dar si o discutie ridicola a parerologilor consacrati, faţă de viata personala a unora dintre protagonisti. Nu vad ce relevanta are faptul ca Dan Teodorescu a fost cununat de Traian Basescu, ca Esca s-a maritat cu nu stiu ce bogatan, ca Ilie de la Vank locuieste intr-o vila, ori ca Stefan Banica isi permite o viata indestulata in urma prestatiilor artistice.

Nu despre asta-i vorba in piesa, cum nu despre asta-i vorba, in general, in relatia OM – DUMNEZEU. “Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți”, spunea Parintele Nicolae Steinhardt. Orice alte comentarii, pe tema asta, sunt inutile pentru cine vrea sa inteleaga.

Psiholog Eduard Bucuresteanu,

Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala

 

https://www.youtube.com/watch?v=HSg2qfYkB8I

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar