Fiecare zi, o sarbatoare!

“Dupa furtunile sufletului, ca si dupa cele ale naturii, invie flori pe care le credeam moarte”- Nicolae Iorga

Au trecut (sper ca frumos), atat Craciunul, cat si Revelionul. Ambele, “la pachet” cu zilele libere si de petrecere aferente. Timp petrecut in familie, alaturi de ce dragi. Zambete, bucurie, sclipire in ochii si inimile multora. Fericire, efervescenta, Sarbatoare!

De astazi, revenim la listele de griji si nevoi ce le purtam in rutina zilnica de peste an. Frunti incretite, priviri incetosate, zambete (uneori formale), minti de cele mai multe ori ingrijorate.

Ne instrainam (de noi insine, in principal), uitand ca sta in noi puterea de a ne slefui viata cu clipe minunate in fiecare zi. Brusc ne deconectam de la frumosul din noi si ne cuplam la partea virusata ce abia asteapta sa ne scurt-circuiteze. Aducem norul nefericirii peste soarele cald si luminos al fiintei noastre. Dam la volum minim simfonia inimii, preferand sa dam la maxim zgomotul asurzitor al unor note muzicale ce nu-si au locul pe portativul vietii noastre.

Putem sa facem o sarbatoare din fiecare zi, nu doar din cele insemnate cu rosu in calendar. Daca putem fi buni in anumite zile sau perioade, de ce nu am putea fi mereu la fel? De ce n-ar fi viata o sarbatoare nesfarsita?

Fiecare clipa este o bucurie, insa este nevoie sa-i dam voie clipei sa se manifeste. Cum putem face asta, “concret”? Bucurandu-ne de asa zisele “mici” realizari sau aspecte firesti ale vietii. Te-ai trezit sanatos, vezi, auzi, mergi, inspiri, expiri… respiri!? Toate astea sunt motive “concrete” de bucurie si sarbatoare. Onoreaza-le! E posibil, ca intr-o zi, micile si firestile bucurii de astazi, sa fie marile impliniri ale vietii tale!

O zi cu bucurii, va doresc!

Psiholog Eduard Bucuresteanu,

Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala

 

 

 

 

 

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar