Noblete sufletului tau

“Porti paradisul in tine! Lasa-ti inima sa cante acel cantec pe care il auzi doar tu si Dumnezeu” – Ieromonah Hrisostom Filipescu

Un an  sta sa iasa din scena, cortina urmand a fi ridicata pentru un altul  de la care cautam noi inceputuri, provocari, dorinte, asteptari…

Toti râvnim la fericire. E firesc, natural, uman. Am vrea sa ne impiedicam de cat mai putini oameni, preferabil fiind sa imbratisam cat mai multi OAMENI. Cu un zambet, o mangaiere sau o privire blanda, aducem bucurie nu doar in viata altuia, ci si in inima noastra.

Indiferent daca am castigat sau pierdut, este important pentru fiecare dintre noi sa fi invatat ceva din experientele anului ce se incheie. Personal, cred ca una din cele mai importante lectii  e  cea a impacarii. Cu sine si cu cei din jur.

A afla bucuria de a ierta si de a fi iertat, dupa lungi perioade in care supararea te-a tinut la podea, cred ca este ceva minunat. A te bucurat de lectia impacarii nu pentru ca tu sau oponentul  meritati iertarea, ci pentru linistea sufletelor voastre. Reintra in conexiune voci ce nu s-au mai auzit, ochi ce nu s-au mai privit, corpuri ce nu s-au mai atins.

Invinuiri, furii, dureri, emotii toxice se sting subit.

Cunoscand iertarea, Casa Sufletului intra intr-un minunat proces de transformare sau restaurare. Nu e un proces simplu. Necesita timp, rabdare si iubire. Multa Iubire.

Ca sa faci curat in sufletul tau, sa scuturi si sa aerisesti fiecare colt al interiorului fiintei tale, e nevoie de un efort sustinut. Orice curatire, interioara sau exterioara, necesita efort si implica un drum uneori anevoios. Praful nemultumirii e gata oricand sa te inunde, insa in fiecare exista forta de a-l indeparta. Ulterior acestui parcurs, bucuria stralucirii este nemasurata. As zice, chiar nepretuita. Pentru ca e vorba de Tine, de fiinta minunata care esti.

Iti doresc ca in Noul An sa-i permiti soarelui vietii sa-ti lumineze fiinta si sa dai binemeritata nobleţe sufletului tău!

Indrazneste! Fii TU!

Psiholog Eduard Bucuresteanu,

Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala

 

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar