Romania, un vulcan frumos dar cu o lava periculoasa

“Latura intunecata a naturii umane se naste tocmai din lupta, din conflict si din razboi” – Deepak Chopra

 

Daca incerci sa te pronunti asupra evenimentelor din aceste zile, risti sa iti atragi automat un val de critici si antipatii. Pentru ca, oricum te-ai pozitiona, vor fi destui care sa te aseze intr-una din tabere. Chiar si un discurs echilibrat va fi catalogat, instant, ca fiind partinitor-manipulativ. Totusi, daca privesti lucid si nu emotional tabloul Romaniei, este greu sa nu observi raul in care ne afundam (in ciuda aparentei treziri).

Satui de obiceiurile proaste si comportamentele zeflemitoare ale conducatorilor, romanii au explodat precum un vulcan mocnit de ceva vreme. Ca impact, ca imagine, tot acest vulcan care se numeste Romania, ofera din exterior un spectacol colorat si savuros. In interior, insa, avem parte de un festival de lumina falsa. Ca orice vulcan in eruptie, lava pe care o elimina si care se tot scurge, risca sa arda si sa parjoleasca frumosul acestei tari.

Am mai spus, intr-un articol precedent, ca atunci cand esti parte integranta a unei probleme, ai marele avantaj ca detii si cheia rezolvarii ei. Discordia si ura nu ne pot duce spre multumirea catre care tindem, in mod natural, fiecare dintre noi. Incrancenarea aceasta alimentata mai mult sau mai putin subliminal de unii sau altii, nu are cum sa aduca ceva bun NEAMULUI ROMANESC.

Calea corecta este cea a bunei intentii, a actiunii oneste si nu a practicii marsave si greu digerabile de cei multi. Asta daca isi doreste cineva, cu adevarat, ca acest pamant sa fie unul care sa-i permita fiecarui suflet ce il locuieste sa-si urmeze calea spre evolutie. Fiecare am venit in acest loc pentru a ne desavarsi, pentru a ne descoperi si implini. Iar toate astea nu le putem realiza razboindu-ne noi intre noi. Niciodata!

Psiholog Clinician Eduard Bucuresteanu,

Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala

Foto: Agerpres

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar