Reiki Usui

reiki braila terapie

Reiki (Rei – spirit, respect, divin, minunat, eficace; Ki – energie vitală, respiraţie, forţa vieţii) este o metoda japoneză de purificare şi echilibrare a energiilor corpului, se afla in continua raspandire graţie simplitaţii şi absenţei efectelor nedorite, metoda fiind utilizata atat ca practica individuala cat şi in spitale.

În esenţă, este o metodă naturală de autovindecare, bazată pe direcţionarea energiei Reiki prin plasarea mâinilor în anumite poziţii pe corpul pacientului. Energia Reiki este deosebită din punct de vedere informaţional şi se autoghidează prin relaţiile pe care le stabileşte cu subconştientul pacientului, determinându-i astfel şi necesităţile sale energetice. Din acest motiv, terapeutul nu trebuie să stabilească o anumită cantitate de energie şi nici scopul transmiterii ei, ci doar permite curgerea acestei energii.

Istoric

Fondatorul Sistemului Reiki-Usui este Sensei Mikao Usui (15 august 1865 – 9 martie 1926), pe numele iniţial Mikao Gyozo. Numele Usui (desemnând – bland, fin, etc.), a fost adoptat când a devenit Sensei.

Provenit dintr-o familie de samurai, la 4 ani a fost trimis într-o mănăstire Tendai, iar la 27 de ani s-a convertit la budismul Shigon. El deţinea cunoştinţe de geografie, istorie, psihologie, medicină tradiţională chineză, medicină alopată, numerologie, astrologie.

În timpul unei perioade de rugăciuni, meditaţii şi post, prin anii 1919-1920, Sensei Mikao usui a descoperit această energie care nu se dirijează mental, pe care a numit-o Reiki.

Sistemul Reiki este complet original şi orice asemănare cu alte metode de vindecare este pur accidental sau artificială

Beneficii

Abilitatea de a face acest lucru este dobândită prin iniţierea pe care o face un maestru Reiki asupra practicantului, ceea ce înseamnă că maestrul deschide un anumit canal energetic ce rămâne deschis tot restul vieţii şi prin intermediul căruia persoana va accesa energia universal Reiki.

Majoritatea bolilor şi durerilor fizice sunt rezultatul unor blocaje ale energiei. Prin creşterea fluxului energetic şi prin eliminarea blocajelor se produce vindecare.

Scopul practicii Reiki este de a corecta eventualele dizarmonii ale individului, de a rezolva anumite problem de sănătate, având în vedere că fiinţa umană este un complex de energii.

Beneficii ale tratamentului Reiki:

  • elimină durerea;
  • reduce stresul;
  • reduce anxietatea şi frustrarea;
  • echilibrează emoţional şi mental;
  • echilibrează sistemul nervos şi energiile organismului;
  • detoxifică şi curăţă corpul;
  • purifică chakrele;
  • diminuează efectele negative ale medicamentelor, creşte imunitatea,

Tratamentul Reiki nu creează dependenţă, nu are efecte nocive sau dăunătoare. Reiki este un fenomen energetic recunoscut şi practicat la nivel mondial!

(sursa: cursul Reiki Usui susţinut de Victoria Mocanu Gheorghiţă – Maestru Reiki Usui)