Timpul, tic-tac-ul nepretuit al Vietii

„Timpul linişteşte și lămureşte. Nicio stare sufletească nu poate rămâne neschimbată de-a lungul timpului” – Thomas Mann

Eram, in urma cu ceva ani, la un curs de perfectionare. Discutam despre resursele de care dispunem, noi, oamenii, ne dadeam fiecare dintre participanti cu parerea, care cum credea… Pana in clipa in care, unul dintre colegi, aflat, undeva, in coltul salii ce gazduia respectivul curs, a rostit “perla”: TIMPUL ESTE CEA MAI PRETIOASA RESURSA A NOASTRA!

De-atunci si pana in ziua de azi, cred ca am auzit de sute de ori aceasta expresie, sau daca nu exact asa cum o rostise colegul meu, macar avand acelasi continut, aceeasi esenta. Sunt sigur ca nici tie nu iti este straina si ca la o prima auzire/citire ti se pare a fi un sablon, un cliseu…

Ce ti-as sugera, acum, este sa incerci sa te detasezi putin de forma si sa te concentrezi pe fond. Gandeste-te la Timpul Tau, asimileaza-l cumva cu un Dar primit de la Divinitate si analizeaza pentru cateva clipe in ce masura reusesti sa te bucuri de fiecare… tic-tac al Vietii. Personal, abia dupa mult timp, mi-am dat seama cat de neperetuit este… Timpul.

Practic, cu exceptia Timpului, in Viata orice poate fi recuperat sau reconditionat, reevaluat ori revizuit. Dar Timpul Vietii tale este irecuperabil, clipele pe care le petreci Acum si Aici, nu mai pot fi intoarse. Niciodata!

Tocmai de aceea, mesajul meu pentru Tine, este acela de a-ti asculta Sinele cel mai Inalt si Profund. Asculta ce-ti spune si la ce te indeamna El. Bucura-te da darul pe care ti l-a dat, bucura-te de sansa de A Fi Aici si Acum. Nu te complace in lucruri marunte, nu te irosi in mize obscure, nu-ti pierde Timpul. Bucura-te! Fa ce vrei, fa ce simti, fa ce-ti place!

Indrazneste! Fii TU!!!

Psiholog Eduard Bucuresteanu (Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala)

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar