Ura fata de Halep, o ura fata de noi

Sambata, Simona Halep ne-a unit din nou. Pe Pro sau Eurosport, fiecare dupa preferinta comentatorilor, ne-am asezat in confortabilele fotolii si am asteptat.

Apoi, tipic romanilor, dupa numai un ceas si ceva de armonie, ne-a despartit ireconciliabil. O ura specifica natiei noastre s-a revarsat brusc si navalnic fata de un om a carui singura vina este aceea ca isi face munca asa cum stie si poate mai bine, fara sa ceara ceva vreunuia dintre contestatari.

Exista in gena noastra un soi de ciuda fata de cel ce reuseste prin munca cinstita si onesta. Parem mai degraba incantati de smecherasi carora le iese o combinatie la coltul strazii, decat de unul care trudeste si isi construieste un rost in viata pe baze solide si corecte.

Preferam “hahaiala” unui presedinte de stat care-si face veacul la “ciresica” inundat de whisky, devoram “pildele” paranoide ale unui oarecare “nea Gigi” sau dam dovada de compasiune fata de orice delapidator cu discurs teatral/lacrimogen prins cu “cascavalul la purtator”.

 

Revin la tenis. Recunosc ca n-am tinut racheta in mana niciodata in viata mea pe un teren de orice fel ar fi el (zgura, iarba sau bitum). N-am avut sansa sa prind un “as”, sa returnez un “lung de linie” si nici sa trimit un “rever” in terenul advers. Nici vreun mare impatimit al tenisului nu sunt, cum nici membru al clubului “halepmania” nu am devenit.

Si totusi, fata asta de 1,68m., ma face de vreo cinci ani sa privesc tenisul nu doar cu ochii, ci si cu sufletul. Plecata de pe bitumul unor terenuri insalubre din Constanta, a ajuns in topul mondial si se mentine acolo de cativa ani. Le sulfa-n ceafa uriaselor (la propriu), Serena, Sarapova si toate celelalte din “top WTA”. Cu sudoare, cu truda, cu sacrificiu si o ambitie incredibila.

A jucat doua finale la Roland Garros si a castigat alte cateva zeci de turnee din circuitul profesionist. O fi putin?! Probabil da. Pentru cei care a caror ura aruncata asupra ei nu este de fapt altceva decat o reflectare a neputintei lor.

Psiholog Clinician Eduard Bucuresteanu,

Psihoterapeut & Consilier pentru Dezvoltare si Transformare Personala

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar