Valentine’s Day este… in fiecare zi

Am mai trecut peste un 14 februarie plin de inimioare si declaratii de dragoste. De cand a fost asimilat de români, Valentine’s Day-ul americanilor scoate din joben un romantism de care multi urmasi ai razesilor lui Stefan nu se gandeau ca sunt capabili.

Fara sa fiu un fan al acestei zilei, recunosc ca nu-s nici vreun contestatar al ei. In esenta, ideea de a celebra relatia, de a avea anumite zile in care sa marcam mai mult ca altadata sentimentele de dragoste fata de partener/a, nu cred ca este rea.

Dimpotriva, privita strict terapeutic, pentru un cuplu aflat in impas, o astfel de zi poate reprezenta momentul… restartarii relatiei, reasezarii acesteia pe o fundatie ceva mai solida, ma bine ancorata. Asta, cu o singura conditie: după zilele astea incarcate de iubire (pun la socoteala si pregatirea ce a precedat “marea zi”), sa nu revii pe “campul de lupta”!

Ai constatat singur/a ca batalia pentru a demonstra ca tu detii puterea in cuplu, duce la esec! Esti prea puternic/a pentru a te lasa dominat! Dar, paradoxal, si prea slab/a pentru a domina…

Tocmai de aceea, fiind in aceeasi echipa, obtineti cele mai bune rezultate. Dar, pentru a forma “echipa” solida, e nevoie de ceva “ingrediente”. Lucrarile de specialitate spun ca atentia, afectiunea si sexul ar fi tripleta ce formeaza baza unei relatii implinite. Viata ne demonstreaza ca increderea si comunicarea sunt alte elemente indispensabile in procesul de consolidare.

Acum, dupa ce-ati sarbatorit Valentine’s Day (si va pregatiti sa turati motoarele spre Dragobete), ati inteles si simtit ca un cuplu implinit este cel care petrece timp de calitate. Daca in zilele din urma ati putut petrece timp de calitate impreuna, nimic nu va impiedica sa petreceti acelasi timp si in zilele ce vin. Pentru voi, Valentine’s Day nu trebuie sa fi fost doar pe 14 februarie, poate fi in fiecare zi.

Ai incredere in partenerul tau, comunica, acorda-i atentie si arata-i afectiune. Vine si sexul, nu te ingrijora…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 0722,207,514
Braila, ROMANIA
Skip to toolbar